Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 24 april 2024

Vad händer?

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58

2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna.
Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar jag vore lite mer som resten av familjen som accepterade och gick vidare ganska fort. Men jag har inte gjort det på det sättet som dom har. Ingen annan är ju heller ensam.

Ensam verkar jag bli på Valborg också. Jag överlever säkert men det är ju så förbålt tråkigt. Vi var ju i stan på dan i fjol men det blev väldigt jobbigt för L att gå från och till mamma med mig i rullstolen där vi ställde bilen. Hur det än är tar åldern ut sin rätt. Då blev vi hemma på kvällen. Va inte jättevarmt. Men är ju skillnad attvara 2.
Hade ju velat åkt till Österby eller till nåt annat vatten dit man kunnat kört men är ju nån dans, visserligen bara till 17.30 men han åker ju inte hit sen.

Men en sak jag skulle vilja göra innan jag dör också som jag inte gjort på över 50 år är ju att åka in och lyssna på OD eller om det är Allmänna sången och vårtalet. Manskör iaf. Vid Gunillaklockan.

Fackeltåg från nationerna, körsång och talet till våren. Men som ensam gammal tant på en permobil är man rätt utsatt en sån kväll. Törs inte åka in själv vare sig på dan eller på kvällen. Svårt med färdtjänsten med tror jag. Alla från balen kommer ju ut också, så fina i frack och långklänning. Hade ju vart kul o se.

Går ju stå på trottoaren nedanför med rullen för ingen drar ju uppför slottsbacken. Där är det tillåtet att köra med.

Men forsränningen och mösspåtagningen med efterföljande musik kan man se och höra på rradio och lokalTV, men inte på kvällen tyvärr.

Här tänder dom kasen vid 18 i strålande sol för alla barns skull. Blir ju inte rätt stämning. De senaste åren har det inte varit nåt Valborgsprogram på TV heller. Nån kort konsert från västkusten bara. Insppelad i förväg, sänts i flera år, och på fyran, håll i er! FOTBOLL Haha!

Igår efter att jag skrivit till er så ringde Annika från grannbyn. Hon hade lagat mat och tyckte det skulle räcka till mig med. Bara det att jag hade ju precis ätit.
Men hon kom med lite fika ist, nån kaka med vispad grädde och flera sorters kakor. Mkt trevligt.

Jag är ju inne i nån slags skov just nu. Inatt kändes det som jag hade brännskador på fötterna. Haft så nån gång tidigare men länge sen nu.


Färsbiffar som knappt höll ihop ikväll. Tinade dom i såsen. Kanske var orsaken.

Hade städ idag med. Så skönt när det är gjort men jobbigt när det pågår. Den andra Annika kom med en karta ägg. 30 st för 70kr. Skillnad mot affären. Värpta idag, stora fina och inte ovanligt med 2 gulor.

Känns som jag skriver rörigt ikväll. Men i skov är jag nog det.

Nu sängen!

 
 
Patrik

Patrik

Torsdag 25 april 17:33

Ser gott ut. Det blir nog färsbiffar här med. Brukade ofta mormor göra när jag var barn.

http://theentangler.blogspot.com

Neta

Torsdag 25 april 18:39

Ja det är gott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Söndag 5 maj 02:25

Väldigt sen sån men ändå. Då det var lugnt på baksidan satt jag kvar och lyssnade på boken. Fyllde servettstället och tog ut salt o peppar. Tyckte jag hittade riktigt fina servetter. Somriga iaf. I bakgrunden min fikakorg som bärs ut o in. In...

Av Neta - Fredag 3 maj 23:24


20 gr i skuggan på em, tycker det bara var höromdan sen som vi hade snöblandat regn. Likfullt kokar dom här upp Va en skön känsla att gå ut som man var utan ens en kofta och i *hoppiskor*, tog med sopor och hade sån tur att det kom en kille oc...

Av Neta - Fredag 3 maj 01:04


Lika soligt och fint idag, var ut och vände typ då det kändes i ögonen direkt. Dom ska komma och måla plåt och jag får lite problem med hur jag ska göra med soffan. Den står mot ett plåtplank mot grannen och får precis plats upp till balkongdörren,...

Av Neta - Torsdag 2 maj 00:21

Det är för och nackdelar med allt. Fördelen med min allergimedicinen är att jag får sova, både när jag ska och inte ska. Haha! Nackdelen är mer själva allergin, nytt för i år är att ögonen är påverkade. Intorkat kladd som jag måste pilla bort på mo...

Av Neta - Onsdag 1 maj 01:10

Mitt i natten efter en ensam dag. Är ju väldigt trött fortf pga av medicineringen för allergin. Ögonen kliar och *savar* också. Att då göra nåt själv finns inte lust till. Det är verkligen en himmelsvid skillnad att vara två. Även om jag bara gör sak...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards